Vi glæder os til at se dig i teatret igen ❤️
Østerbro Teaters scener Teater Republique, Revolver og Østre Gasværk Teater holder midlertidigt lukket til 5. april 2021 grundet regeringens udvidede corona-restriktioner. Vi orienterer om genåbningen via teatrets digitale og sociale kanaler.

Information om coronavirus
og dit teaterbesøg

Østerbro Teater tager både publikums og ansattes sikkerhed og helbred meget alvorligt. Vi følger derfor sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger nøje. Her har vi samlet spørgsmål og svar, som vi håber er nyttige i forbindelse med dit besøg på en af vores scener, Østre Gasværk Teater, Teater Republique, Revolver eller Reaktor.

Hvad er jeres retningslinjer i forhold til coronavirus?

Vi følger til enhver tid sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger, og opfordrer dig til at gøre det samme for at undgå smitte.

  • Der er opsat håndsprit i publikumsarealerne.
  • Der er nummersystem i baren for afstandsplads.
  • Vi har sat ind med ekstra rengøring.
  • Vi har også indsat særlige afstandspladser i salen efter sundhedsmyndighedernes forskrifter, så du ved din side kun sidder tæt med dine ledsagere.

Hvad sker der, hvis teatret må aflyse en forestilling pga. coronavirus?

Hvis vi, på baggrund af myndighedernes anbefalinger, bliver nødsaget til at aflyse en forestilling, vil du så vidt muligt kunne ombytte din billet til en anden dato for opførelse af samme forestilling. Skulle det ske, at vi må aflyse, vil du blive kontaktet af vores billetkontor.

Hvad sker der, hvis jeg bliver syg med coronavirus

Hvis du bliver syg, kan du – så vidt det overhovedet er muligt – ombytte din billet til en anden spilledag på samme forestilling. Vi kan også tilbyde et tilgodebevis.

Skal jeg have mundbind på, når jeg går i teatret?

Vi anbefaler, at gæster bærer mundbind i teatret, når man opholder sig inden døre og ikke sidder ned, for alles sikkerhed. Når man sidder på sin plads i salen, eller med sin gruppe i foyeren, kan man selvfølgelig tage dem af.

Vi står klar med gratis mundbind, hvis du ønsker at få et hos os.

Bemærk, at der for børn under 12 år gælder mere lempelige retningslinjer om at bære mundbind, men børn er velkomne til at bære mundbind alligevel.

Se Sundhedsstyrelsens råd om mundbind her

Hvor mange personer må der være i en teatersal?

Teatret er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet. I stedet har vi et max. på 500 personer, da publikum sidder ned og ser i samme retning. Derudover er der begrænsninger for vores enkelte sale, da størrelsen af salen og publikumsområdet begrænser antallet af tilladte gæster. Det fordeler sig således:

Østre Gasværk Teater – 500 gæster
Teater Republique – 343 gæster
Revolver – 234 gæster

Der er også begrænsninger for, hvor mange personer der må være i foyererne ifm. hver sal. Det fordeler sig således:

Østre Gasværk Teater – 162 gæster
Teater Republique – 60 gæster
Revolver – 45 gæster

Hvordan sikrer teatret, at der er afstand imellem publikum i salen?

Når publikum køber billetter til forestillinger på en af teatrets scener af os, vil vores billetsystem automatisk sørge for, at der bliver reserveret en tom plads mellem de pladser, du køber, og pladser der i forvejen er optaget af andre gæster. Dermed er der den påkrævede afstand mellem hver gruppe af gæster. Det betyder ikke, at du bliver splittet fra dine ledsagere, men at I med samtidigt billetkøb har pladser med afstand til andre gæster.

Følges du i teatret med nogen, du ikke normalt omgås tæt med, anbefaler vi, at I køber billetter af to omgange, så I kan få afstandsplads mellem jer også. Alle rækker tages i brug på teatret, da der i alle vores sale er minimum én meters afstand mellem midten af hvert sæde fra række til række, som er kravene fra myndighederne i øjeblikket.

Hvordan sikrer I, at der ikke er kø ved baren, garderoben og toiletterne?

I baren har vi indført nummersystem på Teater Republique og Revolver, så det ikke er nødvendigt at stå i en kø. Vores garderober er midlertidigt lukket for at undgå for mange kontaktpunkter mellem publikum.

Ved toiletterne er der på Østre Gasværk Teater sat afstandsmarkeringer op. På Teater Republique og Revolver samt Reaktor er presset på toiletterne så lavt, at det ikke er skønnet nødvendigt.

Kan jeg gå i teatret, hvis jeg er i særlig risikogruppe?

Vi opfordrer til, at du følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vurderer, hvad der er bedst for dig. Det er vigtigt for os, at du ved, at vi følger alle de anbefalede sundhedsfaglige retningslinjer på Østerbro Teater og vores fire scener Østre Gasværk Teater, Teater Republique, Revolver og Reaktor.