Transfervindue

Transfervindue

Revolver

1.11. — 9.11.2018

Maria er terminal kræftpatient, indlagt på hospice. Hun lider af svimmelhed, hun græder og er bange. Bivirkningerne fra kemoen gør, at hendes krop er i evig undtagelsestilstand. Hun kunne have været i sin bedste alder, hun kunne have sunget på cyklen, hun kunne have været glad. Hvad var det, hun havde gjort forkert? Hvorfor var det, at lige netop hun fik tildelt så stor en afdeling af helvede?

TRANSFERVINDUE er baseret på Maria Gerhardts roman af samme navn, som udkom kort før hendes død i 2017. Forestillingen er skabt af og har spillet i Eventministeriet på Det Kongelige Teater. Nu har Revolver stolt og ydmygt overtaget produktionen.

Baseret på Maria Gerhardts roman

"Christine Albeck Børges præstation efterlader en med den følelse, man har, når døden er kommet for tidligt – og en hel del at tænke over bagefter, mens man lever"

★★★★★

Out & About

"Skuespiller Christine Børge lader bare blikket tale afmagten, angsten og det svindende håbs sprog. Sjældent har man på scenen set på sitrende en intensitet, så generøst et nærvær"

★★★★★

Kristeligt Dagblad

" Vi bliver masseret og knust, aet og rusket"

★★★★★★

Ungt teaterblod

"Det er en stærk oplevelse. Christine Albeck Børge griber om struben med sin monolog"

★★★★

Gregers DH

"Skuespillermæssigt er dette Transfervindue en bedrift af de ganske sjældne. Her transformerer en skuespiller sig fra levende til død"

Information

"Forestillingen er vittig, men man griner ikke. Man går heller ikke knuget og håbløst hjem. Bare klogere, taknemmelig for tiden og rørt af noget større"

Ugeskrift for Læger
Tekst

Maria Gerhardt

Forlag

Politikens forlag

Medvirkende

Christine Albeck Børge

Iscenesættelse

Liv Helm

Komponist

Matilde Böcher

Kostumer

Anne Sofie Bruun

Lyddesign

Rasmus Kreiner

Lysdesign

Elizabeth Dyhr

Produktionsleder

Steen Klemmensen

Forestillingsleder

Birthe D. Knudsen

Skræddersalsleder

Kristina Widriksen

Scenemester

Rasmus Rahbek

Afvikling

Erik Christoffersen & Christoffer Gulløv

Chefdramaturg og kurator

Rikke Hedeager

Tak til

Eventministeriet, Det Kongelige Teater & Sabrina Kryger

Titel
Transfervindue
Spillested
Revolver
Spilledage
Ons – fre kl. 20, lør kl. 16
Varighed
60 min. uden pause
Målgruppe
Fra 15 år og op
Køb billet
Køb billet

Særarrangement: Husk nu at leve livet, for helvede!

OBS! Dette særarrangement er desværre aflyst, da pædagog og kræftsyge Sabrina, som skulle have samtalet med skuespiller Christine Børge, er blevet for svækket af sin sygdom til at deltage.

Kom gratis med til særarrangementet “Husk nu at leve livet, for helvede!”, som er en samtale mellem skuespiller Christine Albeck Børge og tidligere pædagog, Sabrina Kryger, der er kræftsyg.

Da Christine Albeck Børge skulle påbegynde arbejdet med sin rolle til Transfervindue, havde hun brug for at tale med en ’rigtig’ syg. Kræftens bekæmpelse hjalp med at etablere en kontakt, og Sabrina Kriger meldte sig straks.

Christine Albeck Børge arbejder altid researchbaseret med sine roller, for at forstå det man kun kan forstå, hvis man selv har stået i netop den situation. Også for at få arbejdet med kroppen med, for at kunne vise, hvad kemo gør ved kroppen, hvordan man har det, når man f.eks. ikke længere kan tørre sig selv, fordi senerne i armene er forkortet. Christine afmærkede også med en sprittusch alle Sabrinas ar på sin egen overkrop, for at forstå, hvor svært det er at bevæge sig, når halvdelen af ens hud er gennemskåret af ar, der strammer, klør og gør ondt.

Undertitlen på Maria Gerhardts roman, som forestillingen TRANSFERVINDUE er bygget på, er ’Fortællinger om de raskes fejl’, og det er netop derfor, denne samtale er så vigtig. Samtalen mellem de syge og de raske, der hver især besøger en lille lukket klub, de ikke er medlem af.

Særarrangementet finder sted fredag den 2. november kl. 21.30, efter forestillingen. Det er gratis at deltage og åbent for alle, også selvom du ikke har billet til forestillingen. Tilmelding er ikke nødvendig.