TIL TJENESTE

TIL TJENESTE

Revolver

30.3. — 29.4.2023

En yngre pædagog er sygemeldt på ubestemt tid. Hun får adgang til et tidligere dueslag i tårnet på Københavns Rådhus, hvor hun kaster sig ud i malerkunsten. Her får hun selskab af en leder fra sundhedssektoren og en traumatiseret jordemoder – et skæbnesvangert møde, som bliver starten på en hemmelig klub. For da de begynder at dele deres historier med hinanden, står det klart, at der er noget helt galt i det offentlige omsorgsapparat. Noget må gøres! Men hvad?

Forestillingen sætter spørgsmålstegn ved de værdier, vi bygger vores velfærdssamfund på. Den trækker tråde fra 1970’erne og datidens kvindekampe til nutidens ligestillingsfeminisme og til det faktum, at det i det kapitalistiske samfund ikke kan betale sig at være omsorgsfuld.

Undervejs møder vi bl.a. en administrativ medarbejder fra kommunen, som i et moment af klarsyn letter sit hjerte, en vildfaren amerikansk turist og en due, som kommer med post fra en mystisk brevskriver. Vi bliver vidner til sabotageforsøg, skænderier og et hedt, semiaktivistisk nytårsknald. Og en nat bliver en dårlig konspirationsteori til virkelighed, da en af klubbens medlemmer pludselig bliver bortført.

Astrup & Bordorff er kendt for en række filmkabareter om det danske velfærdssamfund, herunder ’Urolige hjerte’ om DSB og ’Troe og agtsom’ om postvæsnet. De har haft soloudstillinger på bl.a. Statens Museum for Kunst, Munchmuseet og Museet for Samtidskunst. ’Til tjeneste’ er tredje værk i Revolvers undersøgelse af scenekunsten og billedkunstens sammensmeltning. Tidligere i serien har vi set Jesper Justs ’Cadavre Exquis’ fra 2019 og Ed Atkins og Stevens Zultanski ’Sorcerer’ fra 2022

En omsorgspolitisk forestilling

Medvirkende

Özlem Saglanmak, Sicilia Gadborg Høegh, Benedikte Hansen og Marie Dalsgaard

Idé og instruktion

Astrup & Bordorff

Manuskript

Maria Bordorff

Musik

Kirsten Astrup

Forestillingsleder

Merethe Trolle

Lysdesign

Karl Sørensen

Lyddesign

Anders Munch Amdisen

Produktionsleder

Svend Martin Holst

Scenemester

Rasmus Rahbek

Skræddersalsleder

Kristina Widriksen

Støttet af

Beckett Fonden, Louis-Hansen Fonden

additional-logos
Titel
TIL TJENESTE
Spillested
Revolver
Spilleperiode
30.3. – 29.4.2023
Spilledage
Man - fredag kl. 20.00 Lør kl. 15.00
Varighed
80 minutter (uden pause)
Aldersgrænse
15 år
Pris
195 kr
Køb billet
Køb billet