Tatovering

Teater Republique

16.4. — 19.4.2021

"28-årig teaterkomet imponerer igen... TATOVERING gør kvindleig ungdom relevant for alle... Det er en scenekunstnerisk magtdemonstration. Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer kan det hele: Værket er – ikke mindst sprogligt – smukt og billedrigt, og udtrykket er gennemtænkt og stærkt kommunikerende...Dels en troværdig følsomhed og sårbarhed og dels en skræmmende og ikke mindre troværdig fandenivoldskhed. Med ”Tatovering” cementerer Anna Malzer sin position som vores nye, spændende dramatiker og instruktør."

★★★★★

Jyllands-Posten

"Stærkt generationsportræt, der er slående direkte og overbevisende... Nysgerrigt og provokerende"

★★★★★

Frederiksborg Amts Avis

"Helt genialt... Energisk, provokerende, opløftende og rørende ungdomsportræt... Pragtfuld tekst"

★★★★★

Sceneblog

"Frisk så det svier i øjnene... En flyvende tornado af livserfaring"

★★★★★

GregersDH

"Imponerende, bliv ved! Formfuldendt... Smukt, effektfuldt og lidt skræmmende"

★★★★★

Kulturkupeen

"Rap samtidskomedie... Knivskarp og fornøjelig... Der spilles forrygende godt... Forestillingen er kort - men dens påvirkning varer længe"

★★★★★

XQ28

"Råt, ømt og spontant... Følelsesfuldt og verdensvendt teater, det er uironisk og ordrigt, teksterne har litterært shine, og det tager chancer"



Politiken

"Den skal nok sætte gang i snakken"

★★★★

POV International

“Anna Malzer er en triumf… Anna Malzers anden fuldtræffer... Det er ballademinder fra et kantet, hengivent liv fortalt med teenagepigens påståelige, uimodståelige diktion, og det er ungdomsteater for alle aldre… Det er overraskende, at et så lille stykke kan splintre i så mange retninger, men stadig føles tæt og kunstnerisk sammenhængende… Skuespillerne har en forelsket dynamik, et hviskende, dansende samspil, jeg ikke kan blive træt af at betragte… Malzer skildrer en ung virkelighed, som minder om den, jeg kan kigge ud ad vinduet og se fra min lejlighed på Amager. Små popstjerner i Adidas-sæt foran Kebabvognen, som ikke plejer at kunne gå i teatret og se sig selv... Der er en insisteren på det folkelige i Malzers linje: men en folkelighed, der går i sneakers med guldkant”

Weekendavisen

"Jeg er blæst fuldkommen bagover af skuespilpræstationerne... På elegant vis formår den at skabe det samme følelsesmæssige clash hos mig, som den unge kvinde i forestillingen føler. Det gør de sorgfulde følelser langt mere effektfulde... Troværdig, sjov og sorgfuld... Vellykket... All in i hele følelsesspektret"

Den 4. Væg

"En kaskade af ord, skrevet i vildskab... Voldsom... Jeg er blæst bagover af de to skuespillere - De giver os to sider af samme karakter og giver teksten liv og lidenskab... Sorgen, vreden og begejstringen får plads"

En tur i kulturland

"Fuld af ungdommelig energi... Hårdslående... Et direkte blik ned i en forrået verden... Flot og kompromisløst"

Michael Svennevig
Beskrivelse

Kan man miste noget man aldrig har haft?

I TATOVERING tvinges en kvinde i tyverne til at skulle tage afsked med sin far, som hun aldrig har kendt, da han pludselig ligger for døden.

Det kaster hende tilbage til skelsættende situationer fra hendes faderløse ungdom i 00’erne, hvor hun i sin iver for at udfylde tomrummet ender ud i situationer, der sætter sig dybe spor i hendes endnu spinkle krop.

TATOVERING veksler ind og ud mellem nutiden med den døende far, og fortiden i et broget ungdomsmiljø, hvor man taler alverdens forskellige sprog i opgangene og Danmark går i krig i Mellemøsten.

Vi kender coming-of-age-fortællinger om hvad det gør ved mænd at vokse op uden eller med en fraværende far, fra Hamlet til film som Fight Club og 8 Mile – men hvad gør det ved en kvinde og hendes forhold til det maskuline?

Forestillingen består af fragmenterede oplevelser, der undersøger, hvordan det er at vokse op i et maskulint miljø, der samtidig mangler konkrete maskuline rollemodeller.

Anna Malzer om forestillingen:
“Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. TATOVERING er selvfølgelig fiktion, men temaet er både personligt og politisk for mig som dramatiker. Jeg skrev teksten for to måneder siden, lige efter min egen far også døde for tidligt. Den handler ikke om ham specifikt, men historien strømmede ud af mig, og derfor emmer den nok af et slags kontroltab, en rablen der nogle steder er vrøvlende og nogle steder knivskarp, en tone som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke stod midt i en krise.”

Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer vandt i 2019 en Talentpris til Årets Reumert for hendes dramatikerdebut 16:29.

Bemærk at billetkøb med Mungo Park årskort bestilles via  www.mungopark.dk

Gæstespil fra Mungo Park.

Medvirkende

Nana Morks og Sara Traore

Instruktør

Anna Malzer

Tekst - og instruktionskonsulent

Mikkel Flyvholm

Dramatiker

Anna Malzer

Scenograf

Simone Bartholin

Lysdesigner

Mikkel Givskov

Lyddesigner

Emil Bøll

Producent

Mungo Park

additional-logos
Titel
Tatovering
Spillested
Teater Republique
Spilledage
Man – fre kl. 20
Lør kl. 15
Sprog
Dansk
Varighed
Ca. 65 minutter
Aldersgrænse
Fra 16 år
Køb billet
Køb billet