Sorcerer

Sorcerer

Revolver

19.3. — 9.4.2022

Sorcerer er en forestilling om fornøjelsen ved at være sammen med andre – men også ved at være alene. Venskaber forbereder en til at nyde ensomheden, eller i ro og mag at rive ens ansigt fra hinanden.

Med værket ‘Sorcerer’, af den britiske kunstner Ed Atkins og den amerikanske forfatter Steven Zultanski, fortsætter Revolver sin samtidskunstneriske linje, som blev påbegyndt i 2019 med værket ‘Cadavre Exquis’ af Jesper Just. Og som fortsætter i 2023 med et nyt værk af kunstnerduoen Kirsten Astrup & Maria Bordorff.

Her holder vi på med den kuratoriske tanke, at den sande udvikling af det teatralske rum tit kommer fra uventet kant: Fra dem, der er amatører og dermed meget nysgerrige på det scenekunstneriske rum, men til gengæld excellente på et andet felt. Her går vi efter toppen af dansk og international samtidskunst, og er meget beærede over kunstnerens store velvilje til at samarbejde og prøve noget, de aldrig har prøvet før.

Ed Atkins har bl.a. udstillet på Statens Museum for kunst – med ‘Safe Conduct’ fra 2016, og har desuden haft soloudstillinger på bl.a. MoMA PS1 (New York), The Sepentine Gallery (London), Kiasma (Helsinki), Palais de Tokyo (Paris), Tate Britain (London) og Kunsthalle Zürich.

Three friends hang out, conversing warmly about getting dressed, headaches, ticks, compression fantasies, surgery, and their aspirations, among other things. When two of the friends go home for the night, the remaining one watches TV, dances, and unpacks their face in front of a giant mirror.

The characters find contentment in each other’s company, conversing in the placid, eerie rhythms of a sitcom in which conflict never arises. Unease is exported to the set, a one-room apartment where a bed continuously squirms and everything hums and creaks as if about to rattle to life.

Sorcerer is a play about the pleasures of being with others and of being alone. Friendship prepares one to enjoy solitude, or to tear apart one’s face in peace.

 

TALK 21.3 kl. 17.30 I SAMARBEJDE MED BIKUBENFONDEN

Mød billedkunstner Ed Atkins og forfatter Steven Zultanski i en talk om deres nye forestilling “Sorcerer”. Her kan du bl.a. høre, hvordan de omsætter film, musik og billedkunst til en scenisk form. Kurator og forsker Irene Campolmi taler med Atkins og Zultanski om deres samarbejde.

a new play by Ed Atkins and Steven Zultanski

Jeg anbefaler på det kraftigste at gå ind og se Sorcerer på Revovler, netop fordi stykket udfordrer det scenevante publikum på en helt uforudset og anderledes måde, med en kunstnerisk og interessant undersøgelse af menneskets uformåenhed.

Magasinet Kunst

Den lette dynamik mellem de tre karakterer oser af poetisk overskud, de giver plads til hinanden, de har det bare hyggeligt, mens publikum har det sjovt. Hvad der på papiret må synes som intellektuelt døde emner udfoldes med en insisterende, deadpan-jargon, der gennemsyrer det lille selskab.

Kunstkritikk

Jeg vil faktisk mene, at duoens helhjertede teater-værk er decideret vellykket som udfordring af teatret og billedkunsten i et og samme greb. Sorcerer vil derfor også stå tilbage som en ganske unik manifestation, der ovenud lykkedes med at kræve sit af både kunstner, teater, skuespillere og publikum.

Kunsten.nu

Det, der sker i Sorcerer, er ømt og kunstigt, irriterende og elskværdigt - præcis som både venskaber og hverdagsliv kan være det.

Information

SORCERER er en underfundig, slet ikke umorsom, men bestemt ikke actionfyldt forestilling. Den kræver tålmodighed, men aftvinger også en vis respekt for sin gennemførte minimalisme. De tre skuespillere kan al fald intet klandres, tværtimod. Samlet set et herligt nagende eksperiment. Troldmanden har haft en vis magi.

★★★★

CPH CULTURE

I SORCERER genfødes Atkins og Zultanski som absurdister på højt plan.

★★★★

SCENEBLOG

Forestillingen Sorcerer undersøger begrebet nærvær gennem en moderne form for autotekst, der forløses optimalt af en nonchalant intens skuespillertrio.

★★★★

Iscene

'Sorcerer' er et nysgerrigt, komplekst og ikke mindst sjovt møde mellem scenekunst, litteratur og billedkunst.



Politiken
Titel
Sorcerer
Spillested
Revolver
Spilleperiode
19.3 - 9.4 2022
Spilledage
Man – fre kl. 20
Lør kl. 15
Varighed
1 time og 15 min
Pris
95 - 195 kr
Aldersgrænse
Anbefales fra 12 år
Sprog
  Spilles på engelsk
Køb billet
Vis alle
Luk
Cast

Lotte Andersen

Peter Christoffersen

Ida Cæcilie Rasmussen

Script, concept, direction and set design

Ed Atkins

Steven Zultanski

Choreographer

Nønne Mai Svalholm

Music

Lawrence Giffin & Steven Zultanski

Assistant director

Pernille Hviid

Stage manager

Anne Kirstine Pyndt

Co-presenter

CPH:DOX

Sound engineer

Anders Munch Amdisen

Lightning designer

Karl Sørensen

Master electrician

Peter Lorichs

Master carpenter

Rasmus Rahbek

Head of costumes

Kristina Widriksen

Production manager

Svend Martin Holst

Builder

Andrew Mathews

Theatre Plumber

Kenneth Kreutzfeldt

Production assistent

Emma Dybdahl Hildebrandt

Chief dramaturge and curator

Rikke Hedeager

Trailer

Sara Galbiati and jonas skovbjerg fogh

Press photos

Sara Galbiati

Funding

Wilhelm Hansen Fonden & Beckett-Fonden

Thanks to

Signe Lausen, Anders Astrup Jensen, Rune Klan, Hollis Pinky Atkins, Sally-Ginger Brockbank, Ida Marie Hede, Henriette Heise, Chris Shields, Finn Hagen Storgaard

Køb billet