Med mig selv i mine egne arme

Med mig selv i mine egne arme

Revolver

5.1. — 2.2.2019

Hvorfor går vi ud fra, at det vigtigste i en kvindes liv er at blive mor?

Christina Hagen har skrevet en helt ny tekst om det svære valg mellem moderskab og frihed. Et opgør med tabuer, kønsroller og fordomme og den almindelige feelgood forståelse af, hvad moderskab er: “…man kunne også få et barn? Ej, shit. Lidt uhyggeligt alligevel. Det tror jeg altså ikke, jeg kunne tænke mig. Men jo, jeg skal føde en baby. En lille slimet badebold, der vil arve min tæveagtige overfladiskhed og min dårlige begavelse…”

Med teksten spidder forfatter Hagen de fordomme og gængse forståelser, som i moderne tid fortsat er pålagt kvinder, når det kommer til moderrollen: “Nøjagtigt som for 200 år siden holder vi fast i, at man som kvinde skal blive mor. Selv i miljøer, hvor man tænker nyt om kønsroller og identitet, er moderskabet forbundet med noget helligt og selvfølgeligt, og jeg synes stadig, at man ser på kvinden uden børn som defekt,” fortæller Hagen.

Forestillingen er skrevet direkte til skuespiller Ida Cæcilie Rasmussen, som står på scenen sammen med 20 elever fra Scenekunst på Københavns Akademi for Musik, Dans og Teater, placeret midt imellem konserves og bleer i en scenografi taget direkte ud af et supermarked.

Christina Hagen insisterer på retten til at dyrke det grimme, uretoucherede og infantile og er især kendt for sine værker Boyfrind, Jungle, White Girl og White Girl 2.

Bemærk! Der bliver anvendt stroboskoplys i forestillingen.

Bliver man fucked up af at få børn?

"Hagens ord finder ingen bedre fortolker"

★★★★★

Berlingske

"Skuespilpræstationen, scenografien og birollerne udgør tilsammen en storartet helhed – og hviler på en frygtelig god tekst."

★★★★★

iScene

”Forrygende sprælsk forestilling i en exceptionel scenografi.”

★★★★★

Kulturkupeen

"I en genial scenografi [...] brillerer skuespiller Ida Cæcilie Rasmussen på energifyldt vis."

★★★★★

Kulturtid

"Sprogligt overlegent og sjovt."

Information

"Man bliver nærmest høj af Christina Hagens fræsende og fængende ordtornado"



Politiken

★★★★

Sceneblog

★★★★

Den 4. Væg

★★★★

mortenbuckhoj.dk

★★★★

POV International

★★★★

Scenekanten

★★★★

KOP Kultur
Forfatter

Christina Hagen

Medvirkende

Ida Cæcilie Rasmussen samt 20 elever fra Scenekunst på Københavns Akademi for Musik, Dans og Teater (Hold 1: Line Olivia Heibon, Asbjørn Hays Elbækgaard Thøgersen, Casper Albrektsen, Anne Sofie Skovlund Nielsen, Rasmus Balling Larsen, Max Levin Kugler, Joos Rohrberg Sanden Støvelbæk, Ada Otilde Eide, Emma Weyde, Rosemarie Mosbæk, Andreas Graham. Hold 2: Hamun Maghsodlo, Clara Dessau, Clara Randum, Eskil Bøgh Tonnesen, Clint Ruben, Tue Lodberg Nyland, Line Olivia Heibon, Carla Viola Thurøe, Solvej Horn, Lukas Gregory, Rasmus Balling Larsen)

Instruktør

Maria Kjærgaard-Sunesen

Scenografi & kostumer

Christian Friedländer

Lysdesigner

Christoffer Gulløv

Lyddesigner

Erik Christoffersen

Dramaturg

Sanna Albjørk

Produktionsleder

Steen Klemmensen

Forestillingsleder

Mia-Luise Heide

Koreografisk konsulent

Lykke Meyer

Scenemester

Rasmus Rahbek

Skræddersalsleder

Kristina Widriksen

Skrædder

Effi Pingel

Rekvisitør

Line Jensen

Chefdramaturg og kurator

Rikke Hedeager

Stemmetræner

Klaus Møller

Instruktørassistent

Mollie Næss-Schmidt

Scenografassistent

Lise Marie Birch

Scenepraktikant

Titta Soini

Tak til

Coop, L'Oréal, Nestlé, Rema 1000/Æbeløgade, Marabou, Normal, Netto, Kopenhagen Fur og Folketeatret

additional-logos
Titel
Med mig selv i mine egne arme
Spillested
Revolver
Spilledage
Tir – fre kl. 20, lør kl. 16
Varighed
ca. 1 time uden pause
Aldersgrænse
Fra 15 år
Støttet af
Wilhelm Hansen Fonden
OBS
Pladserne er unummererede
Køb billet
Køb billet

1. februar kl. 16: boglancering af Korrekthedsbibelen

”Hvordan ville De have det, hvis De ikke var offer for noget?” står der som motto for Christina Hagens nye bog Korrekthedsbibelen.

Fredag den 1. februar kl. 16 inviterer Teater Republique til lanceringen af Korrekthedsbibelen på scenen Revolver, hvor forestillingen MED MIG SELV I MINE EGNE ARME – skrevet af Hagen –  også spiller. Kom og få et glas bobler, mød forfatteren og vær blandt de første til at få fat på et eksemplar af bogen. Tjek begivenheden på Facebook og fortæl os, om du kommer ved at klikke HER.
 
Christina Hagen udfordrer som få sine læsere med provokerende, ukorrekte og kritiske tekster. Korrekthedsbibelen er ikke en undtagelse. I en række bud og remser udskammes ethvert synspunkt, fordi alting altid vil gå ud over nogen.

"Kvinden uden børn kan have svært ved at forstå kvinden med børn - og omvendt. Alligevel deler vi en masse tanker, og vi er alle vores eget barn. Det har jeg skrevet en monolog om til Ida Cæcilie Rasmussen, fordi hun er en fantastisk skuespiller, som jeg kan se mig selv i."

— Christina Hagen, forfatter