Hvem har magten?

Hvem har magten?

Revolver

9.10. — 23.10.2023

Ekstra foredrag i salg d. 9. oktober og 23. oktober kl 17.00.

Det undersøger feminist og debattør Emma Holten i et foredrag, der lægger sig i naturlig forlængelse af hendes foredrag ’Hvad er vi værd’, som har trukket fulde huse tidligere i 2022.

Gennem århundreder er det at være rationel og logisk blevet set som et gode. Helt tilbage til moralfilosoffen Adam Smith, der i ’The Wealth of Nations’ fra 1776 skriver: ’Kun en tigger vælger i det store hele at være afhængig af sine medborgeres velvilje.’  

Dvs relationer, følelser og anerkendelse skubbes til side, til fordel for et menneskesyn og en samfundsstruktur, hvor det at være empatisk og vise indlevelse i mennesker, der er i en anden situation end én selv, afskrives som værende spild af tid, og ja, faktisk lidt irrationelt.  

Men alle har brug for følelsesmæssig anerkendelse, og alle tager beslutninger baseret på mavefornemmelser og erfaringer. Der er bare nogle følelser, der gennem historien er blevet tillagt større værdi end andre. Og ja, det handler om magt, og om at man ved at nægte at anerkende andre behov end ens egne kan slippe for det kollektive ansvar for samfundets ve og vel.   

Men det må og skal der gøres op med. Kom og hør Emma Holten fremlægge et historisk rids, der virkelig både er indsigtsfuldt, morsomt, kærligt og peger fremad mod en ny samfundsstruktur.   

Obs! Vi gør opmærksom på, at foredraget filmes den 15. august – publikum kan være med på billederne.

Titel
Hvem har magten?
Sted
Revolver
Spilleperiode
9. oktober & 23. oktober
Spilledage
Mandag - onsdag kl. 17.00
Pris
200 kr
Sprog
Dansk
Varighed
90 min uden pause
Køb billet
Køb billet