Et vintereventyr

Teater Republique

12.5 — 9.6.2018

★★★★★

Fr.borg Amts Avis

★★★★★

mortenbuckhoj.dk

★★★★

iScene

★★★★

Den 4. Væg

★★★★

KOP Kultur
Beskrivelse

Vores reumertnominerede forestilling ET VINTEREVENTYR fra sidste sæson kommer på scenen igen.

Glæd dig til at se eller gense Shakespeares eventyr, hvor Kong Leontes (Mikkel Arndt) og hans dronning Hermione (Birgitte Hjort Sørensen) har besøg af Leontes’ nære barndomsven Polixenes. En kærlig og legende stemning hersker mellem de tre, men pludselig gribes Leontes af en altødelæggende jalousi. Han er overbevist om, at hans dronning er ham utro med hans bedste ven, og i galt raseri beordrer han sin adelsmand Camillo til at dræbe Polixenes. De når at flygte, men Hermione kastes i fængsel, hvor hun føder en lille pige. Kong Leontes vil ikke vedkende sig datteren, og hun bliver sat ud alene i en storm.

Det virker utroligt, at denne historie nogensinde kan ende lykkeligt. Men Shakespeare kender os mennesker bedre, end vi selv gør – og giver ET VINTEREVENTYR en ualmindelig eventyrlig slutning.

ET VINTEREVENTYR er både stort drama og eventyr. Kan man stole på sin bedste ven? På sin ægtefælle? Hvad gør jalousien ved et menneske, hvis mistænksomheden først begynder at gnave? Og kan tilliden nogensinde genvindes? Shakespeare har skrevet et imponerende stykke, hvor en af de mørkeste sider af mennesket får frit løb. Her moderne og klart iscenesat af Katrine Wiedemann med en smuk, lysende scenografi af Maja Ravn.

Dramatiker

William Shakespeare

Instruktør

Katrine Weidemann

Scenograf

Maja Ravn

Medvirkende

Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Arndt, Christiane Gjellerup Koch & Cyron Melville

Tekstbearbejdelse

Karen Maria Bille

Oversættelse

Niels Brunse

Dramaturg

Simon Boberg

Musikkonsulent

Stephan Bomberg

Lysdesign

Jonas Bøgh

Lyddesign

Janus Jensen

Title
Et vintereventyr
Spillested
Teater Republique
Varighed
1 time og 40. min. (uden pause)
Sprog
Dansk
Køb billet
Køb billet