Reaktor

26.11. — 26.11.2018

Beskrivelse

Empati!
Krise!

Hvad føler du egentlig, når du ser en nyhed om en human katastrofe et sted i verden? Har massemedierne overfodret os med historier om andre menneskers lidelser i en sådan grad, at det er lykkedes os at opbygge et følelsesmæssigt skjold i forholdet til hinanden? Er empati-trætheden blevet en folkesygdom? Er vi så alle sammen syge? Hvad er empati egentlig? Og er det altid noget ubetinget godt?

Vær med, når vi – alle i skikkelse af gennemsnitsdanskeren Anne H. Nielsen – vender og drejer et af tidens buzzwords, empati. Et helt nyt koncept, hvor vi gennem en scenisk serie af fem afsnit åbner for diskussionen og refleksionen over begrebet empati.

Både medvirkende og publikum får undervejs i en forestilling mulighed for at påvirke indholdet af den efterfølgende forestilling. Det kan forekomme, at publikum bliver en medvirkende del af fortællingen – naturligvis uden at overskride nogens grænser. Afstanden mellem fiktion og virkelighed kan altså være væsentligt kortet.

Du kan nøjes med at opleve én af forestillingerne i serien. Eller du kan deltage i alle fem. Første forestilling er 26. november 2018. Den sidste er 6. maj 2019. Billetter til den første forestilling koster 50 kr. Priser på de øvrige forestillinger opdateres løbende. Information om billetkøb kommer snarest.

Det kunstneriske hold, bestående af iscenesætter Henrik Grimbäck, scenograferne Sir Grand Lear, skribent og kulturforsker Torben Sangild og skuespiller Morten Burian, skaber løbende de fem forestillinger i fællesskab med et empati-panel, som er nøje udvalgt til at repræsentere den totalt gennemsnitlige dansker. Vi er alle Anne H. Nielsen.

Datoer for forestillinger i serien:
26. november kl. 17 (billetter i salg)
21. januar kl. 17 (salg åbnes senere)
25. februar kl. 20 (salg åbnes senere)
18. marts kl. 17 (salg åbnes senere)
6. maj kl. 17 (salg åbnes senere)

ANNE OG EMPATIKRISEN er støttet af Statens Kunstfond og Bikubenfonden.

 

 

Medvirkende

Iscenesætter Henrik Grimbäck, scenograferne Sir Grand Lear, skuespiller Morten Burian, produktionsassistent Signe Berg skribent og kulturforsker Torben Sangild, samt en række gæsteoptrædende, et empati-panel og publikum

Efter idé af

Sir Grand Lear og Det Menneskelige Teater

additional-logos
Køb billet

“Jeg føler ikke længere noget. Jeg føler ikke noget for sultende børn i Sudan. Jeg føler ikke noget for ofrene for jordskælvet i Lombok. Hvor ligger Lombok?”

— Anne H. Nielsen, fiktiv hovedkarakter