Lessingtage 2021 digital: Stories from Europe

Lessingtage 2021 digital: Stories from Europe

Online

20.1. — 31.1.2021

Tag på teaterdates i hele Europa fra den 20.-31. januar og oplev scenekunst i verdensklasse – digitalt

 

Mens vi venter på en genåbning af teatrene, kan du i de sidste to uger af januar hver aften gratis og coronasikkert opleve teaterforestillinger i din stue fra 11 af Europas førende scener. Det sker på festivalen ‘Lessingtage 2021 digital: Stories from Europe’

 

Invitér venner, familie og dine kære til et europæisk overflødighedshorn af teateroplevelser i januar. På trods af rejserestriktioner kan I lade jer rive med henover kontinentet af scenekunst fra Berlin til Barcelona, Paris eller Moskva. Du kan endda dele teateroplevelsen med venner eller familie i udlandet, så I ser forestillingerne sammen, hver for sig.

Alle aftener den 20.-31. januar fra kl. 19.00 byder 11 førende europæiske teatre på streaming af forestillinger via to kanaler, der stilles til rådighed af Dramaten i Stockholm og Thalia Teater i Hamborg. Begge teatre er ligesom Østerbro Teater en del af mitos21 teaternetværket, der står bag årets digitale udgave af Lessingtage-festivalen.

Glæd dig her til at opleve Dostojevskijs ‘Idioten’, Schillers ‘Mary Stuart’, en ny version af Ibsen’s ‘Et Dukkehjem’ og mange flere teaterforestillinger af høj karat. Alle forestillinger fremføres på det lokale sprog, og vil være tekstet på engelsk.

De to streaming-links til ‘Lessingtage 2021 digital: Stories from Europe’ finder du her – inkl. festivalprogrammet:

 

 

 

Produktioner fra

Dramaten Royal Dramatic Theatre Stockholm, Sweden

L’Odéon – Théâtre de l’Europe, Paris, France

Toneelhuis, Antwerpen, Belgium

Berliner Ensemble, Berlin, Germany

Teatre Lliure, Barcelona, Spain

Theatre of the Nations, Moscow, Russia

Schauspielhaus Düsseldorf, Germany

Teatro Stabile Torino - National Theatre, Italy

Deutsches Theater, Berlin, Germany

Katona József Színház, Budapest, Hungary

Thalia Theater Hamburg, Germany

additional-logos
Spilleperiode
20. 1 - 31. 1
Streaming link
Køb billet
Køb billet

Bagom ‘Lessingtage 2021 digital: Stories from Europe’

Lessingtage 2021 er en digital teaterfestival, der produceres af Dramaten i Stockholm og af Thalia Theater i Hamborg. De to teatre har inviteret partnerne i det europæiske mitos21 teaternetværk til på festivalen at præsentere udvalgte forestillinger online. Formålet er at give det internationale publikum en mulighed for at opleve et væld af europæiske stjerneforestillinger, trods rejserestriktionerne og coronaens begrænsninger.

Titlen ‘Stories from Europe’ refererer samtidigt til videoprojektet af samme navn, som Dramaten producerede under første lockdown i foråret 2020. Det var i øvrigt samme lockdown-periode, at ‘Coronamonologerne’ blev produceret som virtuelt teater af Teater Republique under Østerbro Teater sammen med 21 skuespillere, forfattere, kunstnere og musikere. Ultimo 2020 udkom ‘Coronamonologerne’ som antologi på forlaget Lindhardt & Ringhof, som du kan læse om her:

Coronamonologerne – stemmer fra et nedlukket land
I pandemiens tid er Lessingtage 2021 digital samtidigt teaternetværkets fælles indsats for at understøtte udviklingen, udbredelsen og oplevelsen af scenekunsten. Lessingtage 2021 digital skaber opmærksomhed omkring det kunstneriske arbejde, teatrene fortsat udfører, med et ønske om at berige sit publikum, trods de restriktive omstændigheder.

Om mitos21

mitos21 er sammenslutningen af nogle af de bedste teatre på det europæiske kontinent, og det teaternetværk, som Østerbro Teater er en del af.

Læs mere om mitos21 her