Boglancering for Herlige Svends 'Mandsforræder'

Boglancering for Herlige Svends 'Mandsforræder'

Teater Republique

19.9. — 19.9.2022

Sebastian Lynggaard, aka Herlige Svend, debuterer 20. september på forlaget Grønningen 1 med bogen Mandsforræder: Vores vrede, ansvar og potentiale.

Og dagen før kan du møde Herlige Svend i en samtale med journalist Lærke Kløvedal (bl.a. kendt for sit geniale samtaleprogram Det sidste måltid, som vi tidligere har præsenteret live) om bogen og dens vigtige tematikker. Og selvfølgelig kan du være blandt de første til at sikre dig bogen. Måske giver Herlige Svend også en lille hummerklossignatur eller noget. Med glimmerkuglepen mate.

For da Sebastian Lynggaard aka Herlige Svend påbegyndte sin Instagramprofil, var han i første omgang anonym. Og fordi han benytter sig af noget så kønnet som pastelfarver og nuttede dyr, var der mange, der troede han var en kvinde. Og kvinder, dem er man jo nødt til at ’farklare’ ting, gerne sådan ret nedværdigende og belærende. Så han modtog og modtager stadig læssevis af beskeder fra mænd, der gerne vil forklare ham, hvorfor han tager fejl, hvordan han har misforstået det hele, og i det hele taget er super vrede over, hvorfor han gør, som han gør. Hvorfor han så fuldkommen uanstændigt angriber mænd, som er en klassiker i hans inbox.

Det kom virkelig som et chok for Herlige Svend (men ikke for hans søstre, der var vant til det) så derfor har han en mission: Han vil med den indsigt han har i andre mænd qua sit eget køn gerne have mænd til at skabe et samfund, hvor det er nemmere og mindre ensomt at være mand. Hvor der er plads til andre følelser end vreden, som han ser som udløst af et tab af en definitionsmagt eller en kontrol, man måske engang har haft, men så har mistet. Eller gys, måske aldrig har haft eller burde have haft adgang til, med kæmpe mindreværd til følge. Ambitiøs mand, ham Herlige Svend, han er lige noget for os, vi ser max frem til en samtale om hvordan mænd kollektivt er nødt til at melde sig ind i refleksioner over, hvorfor mange mænd er så vrede, og hvad vi dog kan gøre for at hjælpe dem.

Titel
Boglancering for Herlige Svends 'Mandsforræder'
Spillested
Teater Republique
Spilleperiode
19. september
Spilledage
Man kl. 17
Varighed
1 time
Pris
75 kr
Køb billet
Køb billet