Batsheva Ensemble: Decadance #22

Batsheva Ensemble: Decadance #22

Østre Gasværk Teater

27.5. — 28.5.2023

Oplev de mageløse unge dansere fra The Batsheva Ensemble. De tager verden med storm i dette sprudlende blandede program Decadance #22. Det må du ikke gå glip af.

 Decadance #22  fører os lige ind i hjertet af Ohad Naharins koreografiske skaberkraft. Danset af The Batsheva Ensemble fra Israel. Følsom, hårdtslående, original og morsom. I år 2000 skabte Ohad Naharin første gang Decadance for at markere sine ti år med Batsheva Dance Company med uddrag fra koreografier, skabt til kompagniet. Siden er værket blevet genskabt hver sæson, hvor Naharin og hans dansere nyfortolker de eksisterende koreografier og føjer nye til. Det hele væves sammen til en collage, der hver gang trækker tråde bagud og samtidig er helt ny. Et værk, der viser traditionen og samtidig kommer helt op til i dag. En manifestation af, at et værk aldrig står stille. Danserne er i nuet, og det er det, vi oplever.

Selv siger Ohad Nahadin om denne proces:

Decadance er stedet, hvor vi fejrer vores repertoire, en legeplads, hvor vi lægger til eller trækker fra. Det giver os mulighed for at anskue vores værker fra nye synsvinkler. Først og fremmest elsker jeg, at Decadance giver danserne mulighed for at danse deres egen fortolkning af trin og bevægelser. Det giver sublime øjeblikke.”

Ohad Naharin (f. 1952) er en af de store, skelsættende og fornyende koreografer inden for modern dance. I små 30 år ledede han Batsheva Dance Company i Israel fra 1990-2018. Han er stadig aktiv, nu med The Batsheva Ensemble, som er den yngre arm af Batsheva Dance Company, der er blandt de bedste dansekompagnier i verden.

Ohad Naharin er også en gammel kending i det danske dansemiljø. Batsheva Dance Company har tidligere gæstedanset Danmark, bragt hertil af Københavns Internationale Teater, Det Kongelige Teater og Dansescenen, og Ohad Naharin har sat sine værker op med både Den Kongelige Ballet og Dansk Danseteater.

Ohad Naharin har udviklet det eksperimenterende trin- og kropssprog GAGA, som er en ny måde at opnå viden og selvbevidsthed gennem sin krop.

GAGA øger bevidstheden om kroppens fysiske muligheder og vækker stærke følelser.

I sine mange år som kunstnerisk leder af Batsheva Dance Company flyttede Ohad Naharin dansernes ramme for fortolkning og bevægelse, da GAGA blev en del af kompagniets DNA.

Danserne fra Batsheva Ensemble vil uden tvivl give publikum en kreativ og inspirerende oplevelse i mødet med professionel GAGA, hvor fantasien kan arbejde og tankerne flyde frit.

At opleve  Ohad Naharins Decadance #22 er en enestående chance for et gensyn eller et første møde med en af vor tids helt store koreografer.

KØBENHAVN DANSER

Koreografi

Ohad Naharin

Lys

Avi Yona Bueno (Bambi)

Kostume

Rakefet Levi

Kostumeprøver

Eri Nakamura

Lyddesign / Tekst

Maxim Waratt

Musik

"Issa Nore" / Maxim Waratt, "Train" / Goldfrapp, "Pictures" / Ohad Fishof og Maxim Waratt, "Stones Start Spinning" / David Darling, "Verlaine: Part I: Un midi moins dix" / John Zorn, "Al Ghariba" arrangered og spillet af "Al Majad" group, "Riacho" / Guem, "Hava Nagila" / Dick Dale og the Del-Tones, "Echad Mi Yodea" by The Tractor's Revenge og Maxim Waratt, "pan Sonic" / Maxim Waratt, Uddrag fra "Baphomet" / John Zorn. Verdenspremiere: 2000, Suzanne Dellal Center, Tel-Aviv, Israel.

additional-logos
Kompagni
Batsheva Ensemble
Producent
København Danser
Spillested
Østre Gasværk Teater
Spilleperiode
27. - 28. maj
Spilledage
Lør kl. 19.30 Søn kl. 14.00 og 18.00
Aldersgrænse
Fra 10 år
Varighed
1 time og 15 minutter uden pause
Pris
195 - 595 kr.
Køb billet
Vis alle
Luk
Køb billet