Green Day’s American Idiot

Østre Gasværk Teater

26.6. — 21.8.2021

★★★★★★

BT

★★★★★

BERLINGSKE

★★★★★

OUT & ABOUT

★★★★★

UNGT TEATERBLOD

★★★★★

KULTURKUPEEN

★★★★★

DEN 4. VÆG

★★★★★

MAGASINET KBH



POLITIKEN

★★★★

JYLLANDS-POSTEN

★★★★

GAFFA

★★★★

XQ28

★★★★

CPHCULTURE
Beskrivelse

Glæd dig til en musical, der er meget mere end kærlighed og skønsang. En forestilling, der i den grad rammer ned i den usikre verden, vi lever i. En stjernebesat forestilling med liveband og en række af de største musicalperformere fra Danmark og Sverige.

For første gang bliver det i 2021 muligt at se den prisbelønnede punkrockmusical ”Green Day’s American Idiot” i en dansk teatersal. En fortælling om modløshed og frygt set gennem tre unge mænd, deres liv og problemer med ensomhed og jagten på fællesskabet i en rus af alkohol og hårde stoffer.

Det amerikanske band Green Day er kendt for deres vrede og guitartunge punkrock, og det er forsangeren selv, Billie Joe Armstrong, der har omdannet det ikoniske succesalbum ”American Idiot” fra 2004 til denne musical, der har gået sin sejrsgang verden over – fra Broadway i New York til turneer i Sydamerika og Australien, England og Irland.

Det anmelderroste album er stærkt personligt og politisk og blev skabt i et desillusioneret USA i årene, hvor millioner af unge amerikanere blev sendt i krig i Irak og Afghanistan. ”American Idiot” er verdenskendt for store hits som ”Wake Me Up When September Ends”, der senere blev dedikeret til ofrene for terrorangrebet 11. september 2001 og orkanen Katrina i New Orleans i 2005.

Green Day har selv brugt begrebet ”punkrock-opera” om musicalen. Handlingen tager udgangspunkt i den fiktive forstad Jingletown, hvor vennerne Johnny, Will og Tunny forsøger at slippe ud af forstadens konforme livsstil, væk fra deres forældres strikse regler. Et forstadsliv, hvor fristelserne fra alkohol og stoffer ligger lige for. Mens Will bliver i hjembyen og forsøger at få et liv til at hænge sammen med sin gravide kæreste, rejser Johnny og Tunny til storbyen i håbet om at finde lykken.

Glæd jer til at høre alle de kendte sange fra American Idiot som ”Boulevard of broken dreams” og ”Wake me up when September ends” – plus et par overraskelser undervejs.

I hovedrollerne ses den svenske rockmusiker Viktor Norén og de danske skuespillere Johannes Nymark, Rikke Hvidbjerg og Diluckshan Jeyaratnam. ”Green Day’s American Idiot” har premiere 25. februar 2021.

Læs mere på www.americanidiot.dk

Musik

Green Day

Komponist

Billie Joe Armstrong

Forfatter

Billie Joe Armstrong og Michael Mayer

Medvirkende

Viktor Norén, Johannes Nymark, Diluckshan Jeyaratnam, Julie Steincke, Johanne Milland, Ksenia Timoshenko, Emmie Asplund, Katrine Skovbo, Daniel T. Hansen, Eric Hallengren, Anders Gjesing, Cathrine Kronborg Tøt, Jacob Prüser, Mads Æbeløe Nielsen, René Wormark

Instruktør

Tim Zimmermann

Medinstruktør

Carsten Friis

Kapelmester

Mikkel Gomard

Scenograf

Benjamin la Cour

Lyddesigner

Tim Høyer

Lysdesigner

Jonas Bøgh

Maske/paryk

Camilla Kreutzmann

Produktionsleder

Rasmus Haar

Kunstnerisk leder

Thomas Bay

Producent

Heltemus ApS v/Tine Kronborg Hansen

Foto

Heltemus 2017/Huset Mydtskov


Presented by arrangement with Music Theatre International (Europe)

Titel
American idiot
Spillested
Østre Gasværk
Spilledage
Torsdag kl. 19.30
Fredag kl. 17.30 og 21.00
Lørdag kl. 17.30
Søndag kl. 15.00
Varighed
1 time og 35 min. uden pause
Aldersgrænse
Anbefalet fra 12 år
Sprog
Engelsk
Pris
195 - 595 kr
Køb billet
VIGTIGT!
Vi har via billetbestillingens salsplan anført ’afstandspladser’ på hver anden række, for at sikre den nødvendige afstand.
Køb billet