1001 NAT

1001 NAT

Teater Republique

29.10. — 4.12.2021

Kærlighed, vold, sex, skønhed og sensualitetens poesi er temaerne i det gigantiske værk af forførende fabler: 1001 NAT – om at fortælle for at leve!

1001 nats eventyr er et af de få værker, som den vestlige og arabiske verden deler med hinanden. Dette gigantiske værk er folkelige fortællinger indsamlet over mindst 1500 år, her iscenesat af mesterlige kræfter i et nordisk scenesprog.

Forestillingen føjer sig til rækken af store fortællinger, som instruktør Staffan Valdemar Holm og scenograf Bente Lykke Møller har givet scenisk liv på Teater Republique: Jeanne d’Arc, Dantes Guddommelige Komedie og Faust. 1001 NAT er baseret på Ellen Wulffs enestående oversættelse fra arabisk (2013).

Rammen er historien om Kong Shahriyar og visirens datter, Shahrazād. Kongen blev bedraget af en kvinde, han elskede højt. For at undgå flere skuffelser henretter Kong Shahriyar efter bryllupsnatten sine hustruer. Nu har visirens datter, den unge, kloge Shahrazād, meldt sig som kongens kommende hustru. Hun har en plan for at undgå døden: Hver nat begynder hun på en ny fortælling, som ikke afsluttes, så kongen må lade hende leve for at høre fortsættelsen.

Nat efter nat fortæller Shahrazād for livet – om fantastiske hændelser hos høj og lav, på markedspladserne, i sovekamrene, i paladserne, på kamelrygge i karavanerne og i beduintelte i ørkenen. Om kærligheden og om sit køn. Hun fortæller så insisterende og bevægende, at sultanens hjerte til sidst heles.

1001 NAT er en fortælling om fortællingen – og om den fortællende kunsts oprindelse i tvang, vold og sex. Samtidig er 1001 NAT en fortælling om lytteren, tilskueren – fortæl, eller du dør! Sat overfor en ekstrem ydre trussel, sættes fantasien og fortællekraften på overarbejde med et formål: At udsætte døden.


FORESTILLINGEN TEKSTES PÅ ARABISK.

OBS: Der skal fremvises gyldigt coronapas ved indgangen til teatret. Læs mere her

Gratis PRETALK 24. november kl. 18:30 i samarbejde med Mino Danmark om repræsentation og diversitet i kunst- og kulturlivet. Læs mere nederst på siden her.

Oplev det arabiske hovedværk som nutidig nordisk scenekunst

'1001 Nat' lukker fornemt op for den arabiske kulturhistories sanselige skønhed…. En forestilling med sjældent udsøgt helstøbthed i Staffan V. Holms smågeniale greb

★★★★★

Berlingske

Grotesk humor, sensuel poesi, skamløs erotik: '1001 Nat' er en hæmningsløs og stringent demonstration af fortællingens magt [...] Viser en risikovilje, som i den grad er en mangelvare i store dele af teatret i dag



Politiken

Det her er en af teaterårets væsentligste forestillinger. Stort teater, stor fortælling og stor kompliment. Denne forestilling er så fremragende, at jeg forlanger at den bliver set

★★★★★★

Børsen

Lad dig fascinere af den superbe levering fra de tre skuespillerinder

★★★★★

POV International

En hovedbegivenhed i teateråret [...] Vi forlader teatersalen med en ny og mere tidssvarende forståelse af dette geniale værks uendelige rigdomme

★★★★★

CPH Culture

Stina Ekblad, Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Stephanie Nguyen leverer alle en formidabel præstation i Staffan Valdemar Holms iscenesættelse

★★★★★

Sceneblog

Blændende virtuost. I Staffan Valdemar Holms iscenesættelse og Bente Lykke Møllers scenografi og kostumer er raffinementet svimlende, for det kvindelige univers illumineres gennem tre prægnante skuespillere.

Weekendavisen

Jeg er imponeret over, hvordan denne komprimering af den arabiske og persiske verdens bærende eventyrsamling kunne fremstilles så stringent i en tegneserieagtig og alligevel psykologisk nuanceret spillestil af tre stærke kvinder fra hver sin skuespillergeneration.

Information

Uanset hvem man er, formår '1001 Nat' at skabe en vildt spændende og anbefalelsesværdig aktualisering af noget af den ældste kulturkanon, vi har.

★★★★

Ungt Teaterblod

Dette er kvindernes ’1001 Nat’ og de fortælleforførende damer er fremragende.

★★★★

Magasinet KBH
Instruktion og idé

Staffan Valdemar Holm

Medvirkende

Stina Ekblad, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Stephanie Nguyen, Casper Crump

Dramatisering

Karen-Maria Bille

Scenografi og kostumer

Bente Lykke Møller

Oversættelse

Ellen Wulff

Lysdesign

Clement Irbil

Lyddesign

Anders Munch Amdisen

Produktionsleder

Markus Schulin-Zeuthen

Forestillingsleder

Anne Kirstine Pyndt

Scenemester

Kasper Hust Frandsen

Belysningsmester

Peter Lorichs

Skræddersalsleder og skrædder

Kristina Widriksen og Sannie Østerby

Rekvisitør

Mette Hammer Juhl

Sufflør og instruktørassistent

Ida Solvejg Schulin-Zeuthen

Hår og make-up

Camilla Kreutzman

Scenebyggere

Rene Rasmussen, Andrew Matthews

Teatermaler

Rasmus Brandt

Teknisk afvikling

Jonas Krogh

Lysassistent og praktikant

Viktor Holm Lauridsen

Lysassistenter

Thorbjørn Bach Larsen, Fabian Constantineanu, Karl Sørensen, Delphine Béchard, Pernille Hagen Storgaard

Konsulent / tekstning på arabisk

Duna Ghali

Tekstafvikling

Mette Hammer, Signe Mehl

Stemmecoach

Klaus Møller

Forestillingsfotos

Natascha Thiara Rydvald

Imagefoto

Sören Vilks

Videotrailer

Daniel Bødker Sørensen

additional-logos
Titel
1001 NAT
Spillested
Teater Republique
Spilleperiode
29.10 - 4.12.2021
Spilletider
Man - fre kl. 20.00
Lør kl. 15.00
Lør 13. og 20. nov.
dog kl. 20.00
Aldersgrænse
15 år
Pris
75 - 295 kr
Varighed
Ca. 2 timer & 15 min incl. pause
Sprog
Forestillingen spilles på dansk og tekstes på arabisk
Køb billet
Køb billet